Rutte: Turkije-reizen Corendon zijn onverstandig

Print
Rutte: Turkije-reizen Corendon zijn onverstandig

Foto ter illustratie. Afbeelding: EPA

Premier Mark Rutte vindt het „onverstandig en onverantwoord” dat Corendon toch reizen aanbiedt naar Turkije, terwijl voor dat land een negatief reisadvies geldt. Niet-noodzakelijke reizen naar dat land worden afgeraden wegens het coronavirus. Het kabinet heeft het bedrijf hierop aangesproken.

Het lijkt er niet op dat er alleen maar mensen die moeten reizen in de vliegtuigen van Corendon zitten, zegt Rutte . Het bedrijf specialiseert zich immers in vliegvakantie. „Vakantiereizen naar Turkije moet je gewoon niet doen”, zegt de premier hierover. Daarbij zijn reizigers volgens hem meestal niet verzekerd als ze op reis gaan voor een land met een ‘oranje’ reisadvies.

Lees ook: Corendon vliegt in juli weer naar Turkije ondanks advies kabinet, ook vanaf Beek

Sinds 15 juni geldt een geel advies voor tal van Europese landen, waaronder Frankrijk en Spanje. Reizigers moeten daar blijven opletten, maar kunnen er in principe naartoe.

Corendon vliegt vanaf 10 juli weer naar Antalya, Bodrum en Dalaman. Daarover heeft het bedrijf naar eigen zeggen overleg gehad met de Turkse autoriteiten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen