Zes verdachten schietpartij Maasbree op vrije voeten, schutter nog niet in beeld

Print
Zes verdachten schietpartij Maasbree op vrije voeten, schutter nog niet in beeld

De politie deed maandag onderzoek naar de schietpartij in hartje Maasbree. Afbeelding: Track ‘88

Maasbree -

De zes verdachten die naar aanleiding van de schietpartij in Maasbree werden aangehouden, zijn op vrije voeten.

Een woordvoerder van de politie meldt dat de zes verdachten vrijdagochtend in vrijheid zijn gesteld. Zij blijven wel als verdachte aangemerkt in de zaak. De reden dat zij niet meer vast worden gehouden, is dat uit onderzoek van de politie is gebleken dat geen van hen de vermoedelijke schutter is geweest. De politie is nog altijd op zoek naar de schutter die maandagavond in hartje Maasbree het vuur opende.

Pools

Maandagavond rond half negen kwamen meerdere auto’s de Dorpstraat in Maasbree ingereden, waarna een aantal mensen uitstapten. Plots schoot een van de uitgestapte mannen; daarbij viel een gewonde. Hoe deze het maakt, is niet duidelijk. De politie meldde maandagavond dat de gewonde medische zorg heeft ontvangen. Een getuige, die op dat moment haar hond uitliet, hoorde drie schoten. Volgens een andere getuige spraken de mannen Pools.

Na het incident stapten de betrokkenen allemaal weer in om te vertrekken. Op straat werd vervolgens bloed gevonden. Ook zou een van de betrokkenen tegen een hekwerk hebben geplast. De politie roept getuigen op zich te melden aangezien de schutter nog niet in beeld is.

Attentie van burgemeester

Het schietincident gebeurde voor de ogen van veel mensen, onder wie kinderen. Burgemeester Wilma Delissen van Peel en Maas heeft de betrokken kinderen daarom een attentie gestuurd in de vorm van een snoepzak en een handgeschreven kaartje. Daarin bedankt ze de kinderen voor hun hulp aan de politie. „Wat zul je geschrokken zijn. De snoepzak en dit kaartje heb je dan ook zeker verdiend”, schrijft ze.

Zes verdachten schietpartij Maasbree op vrije voeten, schutter nog niet in beeld
Burgemeester Delissen schreef kinderen die het schietincident hebben gezien, een kaartje en gaf ze een snoepzak. Foto: Brendan van den Beuken

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen