Nederlandse triatleten alsnog naar titeltoernooien

Print
Nederlandse triatleten alsnog naar titeltoernooien

Rachel Klamer (l) en Jorik van Egdom in actie op het EK in Weert vorig jaar. Afbeelding: Fotografie Kuit

Door de versoepeling van de maatregelen rond het coronavirus heeft de Nederlandse Triathlonbond (NTB) besloten om toch een selectie uit te zenden naar het EK in Estland. En mocht het WK in Hamburg doorgaan, zal Nederland ook daar vertegenwoordigd zijn.

Naar aanleiding van de versoepelde maatregelen heeft de NTB zich laten bijpraten door medisch specialisten, laat directeur Adrie Berk weten. ,,Dat heeft ons doen besluiten om de atleten toch de mogelijkheid te bieden om naar titeltoernooien te gaan. Ze mogen zelf kiezen of ze willen gaan.” Het EK in Tartu is van 28 tot en met 30 augustus.

Eerder liet de bond weten vliegtuigen te mijden en niet naar titeltoernooien af te reizen. „Dat is nu gewijzigd. We denken dat we met beperkte risico’s toch kunnen vliegen”, zegt Berk. „Onze atleten vlogen altijd al met mondkapjes en transfers vanaf vliegvelden doen we met privévervoer. Als het lukt huren we via Aribnb een huis of huren privékamers in hotels.”

Enkele topatleten hebben al laten weten te willen deelnemen. Rachel Klamer, nummer acht van de wereld, heeft deelname nog in beraad. Limburgse inbreng zou er kunnen zijn van Quinty Schoens (Stein), Marco van der Stel (Stein), Rani Skrabanja (Cadier en Keer) en Maya Kingma (Maastricht).

Mocht er een WK in Hamburg (gepland voor begin september) komen dan zal Nederland ook daar een selectie naar toe sturen. Berk: ,,Maar de prognoses voor doorgang zijn ongunstig aangezien evenementen in Duitsland nog verboden zijn. Verder hebben we besloten om niet buiten Europa te reizen dit jaar. Als atleten toch naar wereldbekers buiten Europa willen, doen ze dat op eigen kosten.”