Tennisser voor 7 jaar geschorst vanwege matchfixing

Print
Tennisser voor 7 jaar geschorst vanwege matchfixing

Afbeelding: ANP

De Tennis Integrity Unit (TIU) heeft de Tunesiër Majed Kilani voor zeven jaar geschorst. Hij moet ook een boete van circa 6250 euro betalen.

Kilani (23) wordt bestraft omdat hij in augustus 2016 op een ITF-toernooi in Egypte diverse wedstrijden heeft gemanipuleerd. Daarnaast weigerde hij volledig mee te werken aan het TIU-onderzoek, opgezet door het onafhankelijke orgaan dat corruptie in het tennis bestrijd. Zijn schorsing geldt vanaf 25 juni 2020. De Tunesiër moet zijn boete betalen in jaarlijkse stortingen van zo’n 900 euro.

Kilani is een laagvlieger in het circuit. Hij staat op de wereldranglijst 804e in het enkelspel en 528e in het dubbelspel. Dat zijn de hoogste noteringen van Kilani in zijn loopbaan, die nu tot medio 2027 tot stilstand komt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen