Speelschema Nations League bekend: Oranje start met thuisduels

Print
Speelschema Nations League bekend: Oranje start met thuisduels

De Ligt en Van Dijk. Afbeelding: BSR Agency

Het Nederlands elftal begint, zoals verwacht, aan de nieuwe editie van de Nations League met een thuiswedstrijd op vrijdag 4 september tegen Polen.

Dat blijkt uit het officiële speelschema dat de Europese voetbalunie UEFA heeft bekendgemaakt. De aanvang van het duel is 20.45 uur. Over de locatie moet de KNVB nog een beslissing nemen.

Drie dagen later, op maandag 7 september, wacht Oranje een thuiswedstrijd tegen Italië. Ook voor dat duel (aanvang: 20.45 uur) is nog geen locatie bekend. Op 12 september begint dan volgens de huidige planning de eredivisie aan het nieuwe seizoen.

Nederland vervolgt de strijd in groep A1 van de Nations League op zondag 11 oktober met de uitwedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina (aanvang: 18.00 uur). Daarna, op 14 oktober, treedt Oranje in en tegen Italië aan (20.45 uur).

Finaleronde

Nederland sluit de groepsfase af met de wedstrijden tegen Bosnië-Herzegovina (op zondag 15 november, thuis, 18.00 uur) en Polen (woensdag 18 november, uit, 20.45 uur).

De vier groepswinnaars uit divisie A plaatsen zich voor de finaleronde van de Nations League.

Oranje zal zowel in oktober als in november ook nog een oefeninterland spelen.

De UEFA moest de groepswedstrijden van de Nations League voor een deel opnieuw programmeren vanwege de coronacrisis. Op basis van de nieuwe indeling kunnen de uitgestelde play-offs voor het EK, dat in de zomer van 2021 wordt afgewerkt, op 8 oktober en 12 november worden gespeeld.