F1 neemt afstand van racisme-uitspraken Ecclestone

Print
F1 neemt afstand van racisme-uitspraken Ecclestone

Bernie Ecclestone: ,,Wat Hamilton doet is fantastisch.” Afbeelding: AFP

De organisatie achter de belangrijkste raceklasse Formule 1 heeft in een verklaring afstand genomen van uitspraken over racisme, gedaan door de voormalige baas Bernie Ecclestone. De 89-jarige Brit had in een interview gezegd dat zwarte mensen zich vaker schuldig maken aan racisme dan witte mensen.

,,Deze uitspraken horen niet thuis in samenleving die streeft naar eenheid”, aldus de Formule 1-leiding. ,,We staan op geen enkele wijze achter de uitspraken van Ecclestone. We benadrukken ook dat hij sinds 2017 geen enkele rol meer speelt in onze organisatie.”

Ecclestone zei ook dat racisme in de Formule 1 in het geheel niet voorkomt. Wel had hij lovende woorden voor Lewis Hamilton. De wereldkampioen verzet zich met meerdere initiatieven tegen racisme en wil een belangrijkere rol voor zwarte mensen in de Formule 1. ,,Wat Hamilton doet is fantastisch”, aldus Ecclestone.

F1 neemt afstand van racisme-uitspraken Ecclestone
Foto: AD/Reuters

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen