Leunen

Boom is nog lang niet uitgedroomd

Dagmar Boom. © Stefan Koopmans

De kampioen van Nederland had interesse in haar, maar volleybalster Dagmar Boom koos voor het buitenlandse avontuur. Met ingang van komend seizoen staat de passer-loper uit Leunen onder contract bij VfB Suhl Thüringen.

Sven Poels

Ze is pas net twintig jaar en heeft nu al twee van haar ambitieuze sportdoelen behaald. De eerste – debuteren in het grote Oranje – stond al op haar palmares, en met de recente transfer van Team Eurosped naar het buitenland is ook haar andere droom werkelijkheid geworden. „Echt vet”, stelt Boom vol trots. Om er vervolgens serieus aan toe te voegen: „Maar ik ben er nog lang niet. Als je zoiets bereikt, motiveert het me alleen maar om nog meer doelen te stellen.”

Allerbeste

Het is Boom ten voeten uit. De volleybalster uit Leunen staat erom bekend dat ze immer vol gas gaat, het allerbeste uit zichzelf naar boven haalt. Zelfs bij een simpel spelletje tijdens de warming-up, zo vertelt ze, wil ze koste wat kost winnen. „Er is niet veel voor nodig om mij te triggeren. Ik wil altijd hogerop.”

De zet om naar een club in de Bundesliga te gaan, is in dat licht dan ook een hele logische. Niet alleen is het niveau daar aanzienlijk hoger dan in ‘opleidingsland’ Nederland, ook het aantal uren in de zaal zal flink toenemen. „Ik kan me daar bewijzen door hard te trainen. Gedurende het jaar hoop ik steeds belangrijker te worden voor het team en mezelf te blijven ontwikkelen. De keuzes die ik op cruciale momenten maak, kunnen beter”, aldus Boom, die op de langere termijn van vaste waarde wil zijn voor VfB Suhl Lotto Thüringen, dat in het afgelopen, voortijdig afgebroken seizoen vrij verrassend laatste werd.

Oefeningen

Zoals de situatie er op dit moment uitziet, kan ze pas half augustus kennismaken met haar nieuwe team. Tot die tijd verblijft ze bij haar ouders in Leunen en kan ze buiten, ‘relaxed in het zonnetje’, haar oefeningen blijven doen. „Voor Oranje zijn alle toernooien afgelast, dus mijn focus ligt volledig op Duitsland. Het is misschien niet de beste topclub, maar ik voel aan alles dat het goed zit. Het is een uitzonderlijke kans.” En Dagmar Boom zou Dagmar Boom niet zijn als ze niet toch al de horizon verkent, speurend naar volgende doelen. Spelen in een topcompetitie zoals die van Italië of Turkije, dat lijkt haar wel wat. „Maar ik moet me eerst maar eens zien te bewijzen bij mijn nieuwe club.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal