Hitteplan niet meer actief

Print
 Hitteplan niet meer actief

Het hitteplan is sinds zaterdagochtend niet meer actief. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) kondigde het plan woensdag vanwege de warmte af. Maar het koelt zaterdag af en op de meeste plaatsen is het minder warm.

Tijdens het hitteplan roept de overheid mensen op om genoeg te drinken, dunne kleren te dragen, de schaduw op te zoeken en zich goed in te smeren. Ook moeten mensen elkaar goed in de gaten houden, want de hitte kan gevaarlijk zijn voor „ouderen, baby’s, chronisch zieken, mensen met overgewicht, mensen in verzorgingshuizen en mensen in een sociaal isolement”.

Het hitteplan gold voor Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Limburg, Noord-Brabant en Zeeland. Daar werd het de afgelopen meer dan 27 graden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen