Pastoor Wilson Varela nieuwe deken van dekenaat Horst-Helden

Print
Pastoor Wilson Varela nieuwe deken van dekenaat Horst-Helden

Wilson Varela, momenteel nog pastoor in Roermond, wordt de nieuwe deken van het dekenaat Horst-Helden. Afbeelding: John Peters

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Meijel / Panningen / Koningslust / Grashoek / Egchel / Helden / Maasbree / Kessel / Beringe / Baarlo / Kesseleik / Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo -

Pastoor Wilson Varela wordt benoemd tot deken van het dekenaat Horst-Helden. Hij volgt Alexander de Graaf Woutering op, die plebaan-deken van Roermond wordt.

Varela is de afgelopen twaalf jaar werkzaam geweest in de Roermondse parochies van het Heilig Hart van Jezus in ’t Veld, de Tomaskerk in de Donderberg, de Laurentiuskerk in Maasniel-Leeuwen en de O.L.V. van Goede Raad en Sint Jozef in Asenray. In 2008 kwam hij in deze parochies eerst als kapelaan. Later werd Varela gevraagd om er ook pastoor te zijn.

Varela werd geboren in Colombia, maar is inmiddels meer dan 20 jaar in Nederland. Sinds 2018 heeft hij ook de Nederlandse nationaliteit. In 1999 kwam hij naar Nederland om zijn priesteropleiding te volgen in het Bisdom Haarlem-Amsterdam. Varela maakte in 2005 deel uit van de eerste lichting studenten van het Grootseminarie Redemptoris Mater van de Neocatechumenale Weg, gevestigd in Cadier en Keer. In 2009 werd hij tot priester van het bisdom Roermond gewijd.

De nieuwe deken komt niet alleen naar Horst. Hij wordt vergezeld door twee nieuwe kapelaans: Miguel Pascual Coello, gewijd tot priester van het bisdom Roermond in 2016 en sindsdien kapelaan in de parochies van Onze-Lieve-Vrouwe Sterre der Zee en Sint-Pieter in Maastricht, en een transeunt-diaken die volgend jaar tot priester wordt gewijd.

Pastoor Varela is nog in Roermond tot na de zomer. Hij zal op een nog nader te bepalen datum naar Horst verhuizen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen