Limburg heeft eerste regionale hittegolf van het jaar te pakken

Print
Limburg heeft eerste regionale hittegolf van het jaar te pakken

Een sproeier in de Kasteeltuinen in Arcen.

Arcen -

Limburg heeft de eerste regionale hittegolf van dit jaar te pakken. In Arcen steeg de temperatuur zaterdagmiddag naar 25,2 graden en daarmee is officieel sprake van een hittegolf. Daarvoor moet het op vijf opeenvolgende dagen 25 graden worden, waarvan drie tropisch warm met 30 graden of meer.

Arcen beleefde dinsdag de eerste dag van de hittegolf, met 28,8 graden. Daarna volgden drie tropische dagen op rij met respectievelijk 31,3, 31,6 en 31,9 graden op woensdag, donderdag en vrijdag. Zaterdag is het voor de vijfde dag op rij 25 graden of warmer en daarmee is aan de definitie van een hittegolf voldaan.

Lees ook: Juni was bijzonder warm, vrij nat en vrij zonnig

De laatste keer dat dit gebeurde was van 22 tot en met 31 augustus vorig jaar. Van een landelijke hittegolf kwam het deze week niet. In De Bilt werd het op slechts één dag 30 graden.

Zaterdagochtend trok het RIVM het hitteplan weer in. Dat was sinds woensdag van kracht vanwege de warmte. Het koelt vandaag af en op de meeste plaatsen is het een stuk minder warm.

Kijk hier voor de actuele weersverwachting in Limburg

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen