Traditionele Sittardse bedevaart afgeblazen

Print
Traditionele Sittardse bedevaart afgeblazen

Processie in Maria-bede Afbeelding: De Limburger Maastricht

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De traditionele bedevaart vanuit Sittard naar het Duitse Kevelaer gaat dit jaar niet door. Het bestuur van de Broederschap Sittard-Kevelaer heeft ‘met verdriet in het hart’ besloten de voor september geplande pelgrimstocht te annuleren wegens de coronacrisis.

„Door de voorschriften van de burgerlijke en kerkelijke overheden gelden er veel beperkingen. Niet alleen in Kevelaer, maar ook tijdens de busreis en in de omgang tussen mensen”, licht de Broederschap het besluit toe. Bovendien wijst het bestuur erop dat een groot deel van de pelgrims tot de risicogroep behoort.

Maria

De volgende editie van de Sittardse bedevaart naar het Duitse stadje, waar Maria wordt vereerd, staat overigens al gepland: op maandag 13 september 2021.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen