Traditionele Sittardse bedevaart afgeblazen

Print
Traditionele Sittardse bedevaart afgeblazen

Processie in Maria-bede Afbeelding: De Limburger Maastricht

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De traditionele bedevaart vanuit Sittard naar het Duitse Kevelaer gaat dit jaar niet door. Het bestuur van de Broederschap Sittard-Kevelaer heeft ‘met verdriet in het hart’ besloten de voor september geplande pelgrimstocht te annuleren wegens de coronacrisis.

„Door de voorschriften van de burgerlijke en kerkelijke overheden gelden er veel beperkingen. Niet alleen in Kevelaer, maar ook tijdens de busreis en in de omgang tussen mensen”, licht de Broederschap het besluit toe. Bovendien wijst het bestuur erop dat een groot deel van de pelgrims tot de risicogroep behoort.

Maria

De volgende editie van de Sittardse bedevaart naar het Duitse stadje, waar Maria wordt vereerd, staat overigens al gepland: op maandag 13 september 2021.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen