Venlo

Bijzondere samenwerking in Venlo

Print
Bijzondere samenwerking in Venlo

Het combinatieteam is al volop aan het trainen. Links met pet is trainer Guido van Erp. Afbeelding: Marco Faessen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Een unieke samenwerking in Venlo. De drie handbalverenigingen HV Blerick, Eksplosion’71 en HandbaL Venlo slaan de handen in elkaar en gaan komend seizoen spelen met een combinatieteam bij de mannen in de hoofdklasse.

Wat een avontuur hè?”, laat Guido van Erp zich direct ontvallen. De Helmondse handbaltrainer kijkt uit naar zijn functie als trainer van het nieuwe combinatieteam in Venlo.

Het is voor de eerste keer in de historie in Venlo dat een team gaat handballen dat bestaat uit jongens die afkomstig zijn uit alle drie de verenigingen. „We hebben in de jeugd, zowel bij de meisjes als de jongens, wel al teams rondlopen waar spelers van Venlo en Blerick of Tegelen en Blerick samenspelen. Maar een team bestaande uit spelers van alle drie de clubs is uniek”, vertelt Bart Holleman, bestuurslid van HV Blerick en betrokken bij de gesprekken tussen de drie clubs.

Bezettingsprobleem

HandbaL Venlo besloot twee jaar geleden om het mannenteam terug te trekken uit de eredivisie omdat er geen representatief team meer op de been gebracht kon worden. Ook de andere verenigingen kampten met bezettingsproblemen. Holleman: „We hebben als besturen van de drie clubs aan onze leden toestemming gevraagd of we mochten gaan praten met de andere clubs. Die gesprekken zijn we open ingegaan met doelstellingen voor de korte termijn tot eventueel ooit een fusie van de drie clubs”, legt hij uit. „Dit is een voorzichtige start en ik weet niet waar het eindigt. Voor de korte termijn zijn we nu tot deze oplossing gekomen. Want willen we kinderen en volwassenen in onze gemeente de kans bieden om te handballen, dan hebben we elkaar nodig.”

Van Erp is inmiddels gestart met de trainingen. „Het zijn jonge ambitieuze jongens”, vertelt hij. „Voor mij is dit de ultieme uitdaging. Het is geen heel hoog niveau, maar het voordeel daarvan is dat we nog sprongen kunnen maken en er ligt geen druk van promoveren. Mijn eerste doel is om van de jongens van diverse clubs een team te smeden, want niet iedereen kende elkaar.”

Het team gaat de thuiswedstrijden op drie locaties in Venlo, Tegelen en Blerick afwerken. „Het is een team van de drie clubs dus het moet ook bij elke vereniging zichtbaar zijn”, aldus Holleman. „Jonge jongens in de gemeente Venlo moeten weer kunnen uitkijken naar een vlaggenschip.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen