Video: Grote brand in paardenrijstal in Neer

Print

Grote brand in paardenstal in Neer. Video: AVLimburg

Neer -

In een paardenrijstal aan de Heldensweg in Neer is zondagochtend een grote brand uitgebroken. Er waren er geen dieren in de stal aanwezig. Rond acht uur kon de brandweer het sein brandmeester geven.

De stal ligt vol met hooi. Ook staan er enkele landbouwvoertuigen en een vrachtwagen in brand. Er komt veel rookontwikkeling vrij bij de brand. De brand woedde onder een overkapping over een oppervlakte van 60 bij 8 meter, grenzend aan een rijstal van 1200 vierkante meter.

Vanwege de ligging van de stal in het buitengebied heeft de brandweer extra bluswagens ingezet om de brand te bestrijden. Het dak van de stal heeft schade opgelopen bij de brand. Door de hitte gingen een aantal dakplaten van de rijstal kapot, waardoor er rook in de stal is gekomen.

De eigenaresse van de paardenstal ontdekte de brand in de stal en wist op tijd twaalf paarden, die in de boxen naast de rijstal stonden, naar buiten te krijgen, terwijl een ander de brandweer belde. De paarden staan verderop op veilige afstand in een wei.

De eigenaren van de paardenstal waren hevig geëmotioneerd. Er raakte niemand gewond bij de brand.

De brandweer had meetploegen ingezet om eventuele verhoogde waarde koolmonoxyde te meten, maar er is geen sprake van verhoogde waardes. Er is geen overlast geweest voor de nabijgelegen woningen. De brand is zeer waarschijnlijk begonnen in de hooiopslag onder de overkapping.

Video: Grote brand in paardenrijstal in Neer
Foto: AVLimburg
Video: Grote brand in paardenrijstal in Neer
Foto: AVLimburg
Video: Grote brand in paardenrijstal in Neer
Foto: AVLimburg

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen