Onlangs ontslagen werknemer Walmart schiet met semiautomatisch wapen in het rond

Print
Onlangs ontslagen werknemer Walmart schiet met semiautomatisch wapen in het rond

De Walmart supermarkt in Rosemead, Californië, beeld ter illustratie. Afbeelding: AFP

Bij een schietpartij in een distributiecentrum van de Amerikaanse supermarktketen Walmart in Red Bluff, in Californië, zijn minstens twee mensen om het leven gekomen en vier anderen gewond geraakt. Dat melden Amerikaanse media.

Een autobestuurder reed zaterdagmiddag rond 15.00 uur lokale tijd in op het gebouw. Vervolgens ontstond een kleine brand en kwam het tot een schietpartij, waarbij een semiautomatisch wapen gebruikt zou zijn. Er werden meerdere schoten gelost.

De schutter zou een ex-werknemer zijn die onlangs is ontslagen. De politie heeft de man neergeschoten. Hij is naar het ziekenhuis gebracht en geopereerd.

Een woordvoerder van het St. Elizabeth Community ziekenhuis in Red Bluff bevestigt dat het hospitaal zes patiënten heeft ontvangen. Twee van hen zijn overleden en vier maken het naar omstandigheden redelijk. Verdere informatie over de patiënten kon de woordvoerder niet geven.

Walmart bevestigt het incident aan nieuwszender CNN, maar geeft geen verdere details. Het bedrijf heeft wel een verklaring uitgebracht waarin staat dat ze ‘diepbedroefd zijn door dit tragische incident’. ,,Onze focus ligt op het ondersteunen van onze medewerkers, evenals hun families. Dit is een actief politieonderzoek en we zullen blijven samenwerken met de politie en hen helpen bij hun onderzoek op elke mogelijke manier.”

Dit incident zou losstaan van een schietpartij een paar uur eerder, een kilometer of 60 verderop in de plaats Shingletown. Daar vielen drie doden bij een schietincident in een woonhuis.