Paul Tervoort volgt overleden pastoor Graat op

Print
Paul Tervoort volgt overleden pastoor Graat op

Pastoor Paul Tervoort tien jaar geleden bij de inzegening van een kapel in Weert. Afbeelding: Jeroen Kuit

Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp / Reijmerstok / Laar / Weert -

Paul Tervoort wordt de nieuwe pastoor van het cluster Terlinden in het dekenaat Gulpen. Hij volgt René Graat op die afgelopen voorjaar aan corona is overleden.

Pastoor Tervoort (65) groeide op in Heerlen en woonde lange tijd in Heer. Hij studeerde aan de sociale academie in Sittard en werkte daarna twaalf jaar in een kinderbeschermingsinternaat in Maastricht. In 1989 besloot hij zijn priesterroeping te volgen, waarna hij in 1995 werd gewijd. Daarna werkte hij diverse jaren in parochies in het Aartsbisdom Utrecht. In 2008 keerde Tervoort terug naar Limburg om pastoor te worden van de parochies in Boshoven en Laar, allebei in de gemeente Weert.

Hij start in september als pastoor en moderator van het cluster Terlinden-Margraten. Dat omvat de parochies van Banholt, Noorbeek, Reijmerstok, Margraten en die van Scheulder zodra deze zich bij de federatie heeft aangesloten.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen