Koning Albert voor het eerst weer in het openbaar

Print
Koning Albert voor het eerst weer in het openbaar

Koning Albert II. Afbeelding: EPA

De gepensioneerde Belgische koning Albert II is vandaag voor het eerst weer in het openbaar verschenen. De 86-jarige Albert was samen met zijn echtgenote Paola, zoon koning Filip, schoondochter koningin Mathilde en zijn kleinkinderen in de Ardennen. Dat is te zien op foto’s die het Belgische hof deelt op Facebook.

De Belgische royals maakten een wandeling door de natuur. Ze wandelden vanaf het kijkpunt op de Tombeau du Géant (het graf van de reus) tot aan de oevers van de Semois.

De in 2013 afgetreden koning werd in februari voor het laatst in het openbaar gezien. Sinds de coronacrisis hielden hij en Paola zich, net als andere leden van de koninklijke familie, gedeisd.

Filip, Mathilde en hun vier kinderen Elisabeth, Gabriël, Emmanuel en Eléonore gingen de afgelopen periode wel geregeld op pad. Ook gisteren maakten ze een uitstapje. Toen waren ze in de provincie Limburg. Het gezin maakte er een fietstocht van twintig kilometer op het fietsroutenetwerk van Bokrijk.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen