Baby van elf maanden in VS overleden in bloedhete auto nadat vader haar vergeet

Print
Baby van elf maanden in VS overleden in bloedhete auto nadat vader haar vergeet

In de Amerikaanse staat Virginia is vrijdag een elf maanden oude baby overleden nadat de vader het meisje in de auto was vergeten. Afbeelding: screenshot

In de Amerikaanse staat Virginia is vrijdag een elf maanden oude baby overleden nadat de vader het meisje in de auto was vergeten. Het was die dag erg warm, met temperaturen die opliepen tot 32 graden.

De vader, die die dag erg verstrooid was, moest zijn twee kinderen op een ander moment bij de crèche afzetten. Hij zette het slachtoffer in een auto, maar stapte in een andere wagen toen hij het andere kind wegbracht. De man dacht tot in de late namiddag dat hij beide kinderen had afgezet. Pas toen hij het andere kind ging ophalen, ontdekte hij dat het elf maanden meisje nog achterin de auto zat.

Het meisje werd nog in allerijl naar het ziekenhuis gebracht, maar hulp kon niet meer baten. De precieze doodsoorzaak moet nog vastgesteld worden. Voorlopig is er geen klacht ingediend tegen de vader van het slachtoffer.

‘Zesde slachtoffer dit jaar’

Het is het zesde kind dat dit jaar in de Verenigde Staten in een hete auto sterft. ,,Het aantal sterfgevallen is door de coronacrisis lager dan normaal voor deze periode van het jaar, maar we maken ons zorgen dat dat aantal zal toenemen als ouders de draad weer oppikken en terug gaan werken”, aldus Amber Rollins, directeur van KidsAndCars.org. ,,Ongeveer 65 procent van de sterfgevallen in een warme auto zijn kinderen die in een voertuig zijn vergeten.”