Motorrijders vanwege lawaai bekeurd in het Heuvelland

Print
Motorrijders vanwege lawaai bekeurd in het Heuvelland

Afbeelding: Facebook Politie Heuvelland

Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen / Diependal -

De politie heeft zondag in het Heuvelland zestien motorrijders bekeurd vanwege geluidsoverlast.

De motoren produceerden meer decibels dan wettelijk is toegestaan. In totaal werden op de Wittemer Allee 51 motorrijders staande gehouden en aan een controle onderworpen.

Dertien personen moeten hun motoren opnieuw laten keuren bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer voordat ze weer de weg op mogen.

De politiecontrole vond plaats omdat in het Heuvelland regelmatig overlast ontstaat door toeristisch verkeer.

Behalve bekeuringen voor het geluid van de voertuigen zijn ook zes bekeuringen uitgedeeld voor andere overtredingen. Welke dat waren, heeft de politie niet bekendgemaakt.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen