In Onsen Lande herdenkt kunstenaar Paul Dorren

Print
In Onsen Lande herdenkt kunstenaar Paul Dorren

De herdenking bij Dorrens muurschildering aan de Plenkertstraat. Afbeelding: : Wim ter Beek

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt -

De archeologische stichting In Onsen Lande van Valckenborgh heeft zondagmiddag kunstenaar Paul Dorren herdacht.

De korte bijeenkomst vond plaats bij de vuursteenmijn aan de Plenkertstraat. Op de muur van de brouwerij tegenover die prehistorische vindplaats heeft Dorren in 2003 een schildering met een dwarsdoorsnede van die mijn gemaakt. De illustratie wordt nog steeds in veel boeken en publicaties gebruikt om uit te leggen hoe vuursteen destijds gewonnen werd.

Dorren overleed begin juni plotseling. Archeoloog Hub Pisters benadrukte in zijn toespraak de bijzondere betekenis die de bescheiden kunstenaar heeft gehad voor de stichting en cultureel Valkenburg.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen