Doden en gewonden bij aanval op handelsbeurs Pakistaanse stad Karachi

© REUTERS

Gewapende mannen hebben maandagochtend het beursgebouw in het zuiden van de Pakistaanse havenstad Karachi bestormd. Bij de aanval op de handelsbeurs werden zeker twee personen gedood. Lokale media spreken van meerdere gewonden. De Pakistaanse politie zou een aantal aanvallers hebben gedood.

Redactie

De aanvallers schoten eerst een granaat af op het toegangshek van het gebouw, meldt BBC News. Daarna openden de mannen het vuur en gingen het terrein op. Om hoeveel schutters het gaat en of ze het gebouw zijn binnengegaan, is niet bekend. Evenmin is duidelijk wie het zijn en wat hun bedoeling is.

Zwaarbewapende veiligheidstroepen hebben het gebouw omsingeld. In het centrum van het financiële district zijn ook de Pakistaanse staatsbank en diverse nationale en internationale banken en beleggingskantoren gevestigd. Medewerkers van de beurs hebben zich, naar verluidt, verschanst in hun kantoren.

Op beelden van lokale televisiestations en op Twitter zijn schoten rond ommuurde gebouw te horen. Er wordt melding gemaakt van zeker vier omgekomen ‘terroristen’. De politie zou het gebouw nu inspecteren op de aanwezigheid van explosieven. De aanval is nog niet opgeëist, klinkt het.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.