Geen WK tijdrijden voor Tom Dumoulin

Print
Geen WK tijdrijden voor Tom Dumoulin

Afbeelding: ANP

Maastricht / Itteren -

Tom Dumoulin zal dit jaar niet meedoen aan het WK tijdrijden. De UCI is niet van plan de datum voor het WK tijdrijden aan te passen, waardoor er een overlap is met het slotweekend van de Tour de France.

Het WK tijdrijden is gepland op zondag 20 september. De Tour wordt verreden van 29 augustus tot en met 20 september. De UCI heeft laten weten geen heil te zijn in verplaatsing van de tijdrit in het Zwitserse Martigny.

Jumbo-Visma wilde, voordat de sport door het coronavirus stil kwam te liggen, Dumoulin, Wout van Aert, Tony Martin en Primoz Roglic graag aan de start van het WK hebben, maar geeft de voorkeur aan de Tour, zo meldt een woordvoerder. Daardoor zal Dumoulin dit jaar geen gooi kunnen doen naar een tweede WK-titel. In 2017 won de tijdrijder de regenboogtrui in het Noorse Bergen. In 2018 werd de Maastrichtenaar in Innsbruck tweede achter Rohan Dennis.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen