Cybercrime: Beek scoort hoogst van gemeenten in Westelijke Mijnstreek

Foto ter illustratie. © ANP XTRA

De gemeente Beek is in de Westelijke Mijnstreek de gemeente waar inwoners relatief het vaakst getroffen worden door cybercrime. Dat blijkt uit een analyse van VPNGids.nl

redactie

Beek noteert 3,2 geregistreerde cybermisdrijven per 10.000 inwoners. De gemeente Beekdaelen volgt met 2,8 meldingen, de gemeente Sittard-Geleen met 2,7, de gemeente Stein met 1,6 en de gemeente Echt-Susteren met 0,9 meldingen.

In Limburg zijn inwoners van de gemeenten Inwoners Mook en Middelaar, Beesel en Simpelveld het vaakst slachtoffer. Respectievelijk kwamen daar 6,4, 5,2 en 3.8 meldingen per 10.000 inwoners vandaan.

Woninginbraken

Het aantal cybercrime-meldingen is in verband met de corona-uitbraak in de eerste vijf maanden van 2020 sterk toegenomen ten opzichte van vorig jaar. In heel Nederland is het aantal meldingen in mei zelfs hoger dan het aantal meldingen van woninginbraak. Ook in Limburg was dit het geval: 118 cybercrime-incidenten en 78 woninginbraken.

VPNgids.nl analyseerde voor haar onderzoek de meest recente politiecijfers over 2020.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal