Cybercrime: Beek scoort hoogst van gemeenten in Westelijke Mijnstreek

Print
Cybercrime: Beek scoort hoogst van gemeenten in Westelijke Mijnstreek

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP XTRA

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven / Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop -

De gemeente Beek is in de Westelijke Mijnstreek de gemeente waar inwoners relatief het vaakst getroffen worden door cybercrime. Dat blijkt uit een analyse van VPNGids.nl

Beek noteert 3,2 geregistreerde cybermisdrijven per 10.000 inwoners. De gemeente Beekdaelen volgt met 2,8 meldingen, de gemeente Sittard-Geleen met 2,7, de gemeente Stein met 1,6 en de gemeente Echt-Susteren met 0,9 meldingen.

In Limburg zijn inwoners van de gemeenten Inwoners Mook en Middelaar, Beesel en Simpelveld het vaakst slachtoffer. Respectievelijk kwamen daar 6,4, 5,2 en 3.8 meldingen per 10.000 inwoners vandaan.

Woninginbraken

Het aantal cybercrime-meldingen is in verband met de corona-uitbraak in de eerste vijf maanden van 2020 sterk toegenomen ten opzichte van vorig jaar. In heel Nederland is het aantal meldingen in mei zelfs hoger dan het aantal meldingen van woninginbraak. Ook in Limburg was dit het geval: 118 cybercrime-incidenten en 78 woninginbraken.

VPNgids.nl analyseerde voor haar onderzoek de meest recente politiecijfers over 2020.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen