Inwoner Simpelveld relatief vaak slachtoffer cybercrime; cijfers overige gemeenten Parkstad lopen flink uiteen

Foto ter illustratie. © ANP XTRA

De gemeente Simpelveld staat in de top drie van Limburgse gemeenten waar inwoners relatief het vaakst getroffen worden door cybercrime. Dat blijkt uit een analyse van VPNGids.nl

redactie

Na Mook en Middelaar en Beesel met respectievelijk 6,4 en 5,2 noteert Simpelveld 3,8 meldingen per 10.000 inwoners.

De gemeente Heerlen zit daar met 3,6 geregistreerde cybermisdrijven per 10.000 inwoners niet ver vandaan. In Beekdaelen gaat het om 2,8 delicten, in Landgraaf om 2,7, in Kerkrade om 1,5, in Brunssum om 1,4 en in Voerendaal om 0,8.

Woninginbraken

Limburgers zijn steeds vaker slachtoffer van cybercrime. In de maand mei overtrof deze vorm van criminaliteit zelfs het aantal woninginbraken. Het aantal cybercrime-meldingen is in verband met de corona-uitbraak in de eerste vijf maanden van 2020 sterk toegenomen ten opzichte van vorig jaar.

In heel Nederland is het aantal meldingen in mei zelfs hoger dan het aantal meldingen van woninginbraak. Ook in Limburg was dit het geval: 118 cybercrime-incidenten en 78 woninginbraken.

VPNgids.nl analyseerde voor haar onderzoek de meest recente politiecijfers over 2020.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal