Inwoner Simpelveld relatief vaak slachtoffer cybercrime; cijfers overige gemeenten Parkstad lopen flink uiteen

Print
Inwoner Simpelveld relatief vaak slachtoffer cybercrime; cijfers overige gemeenten Parkstad lopen flink uiteen

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP XTRA

Bocholtz / Simpelveld / Huls / Kerkrade / Eygelshoven / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Brunssum / Heerlen / Hoensbroek -

De gemeente Simpelveld staat in de top drie van Limburgse gemeenten waar inwoners relatief het vaakst getroffen worden door cybercrime. Dat blijkt uit een analyse van VPNGids.nl

Na Mook en Middelaar en Beesel met respectievelijk 6,4 en 5,2 noteert Simpelveld 3,8 meldingen per 10.000 inwoners.

De gemeente Heerlen zit daar met 3,6 geregistreerde cybermisdrijven per 10.000 inwoners niet ver vandaan. In Beekdaelen gaat het om 2,8 delicten, in Landgraaf om 2,7, in Kerkrade om 1,5, in Brunssum om 1,4 en in Voerendaal om 0,8.

Woninginbraken

Limburgers zijn steeds vaker slachtoffer van cybercrime. In de maand mei overtrof deze vorm van criminaliteit zelfs het aantal woninginbraken. Het aantal cybercrime-meldingen is in verband met de corona-uitbraak in de eerste vijf maanden van 2020 sterk toegenomen ten opzichte van vorig jaar.

In heel Nederland is het aantal meldingen in mei zelfs hoger dan het aantal meldingen van woninginbraak. Ook in Limburg was dit het geval: 118 cybercrime-incidenten en 78 woninginbraken.

VPNgids.nl analyseerde voor haar onderzoek de meest recente politiecijfers over 2020.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →