Verdachte (25) opgepakt voor brandstichting in de Beekse Bergen waarbij tien dieren omkwamen

Print
Verdachte (25) opgepakt voor brandstichting in de Beekse Bergen waarbij tien dieren omkwamen

Tien dieren komen om bij aangestoken brand bij de Beekse Bergen. Afbeelding: Toby de Kort - De Kort Media

Een 25-jarige man uit Eemnes is afgelopen weekend opgepakt voor de brandstichting in de Beekse Bergen in de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 maart. Er kwamen tien dieren om het leven bij de brand.

De politie meldt dat de verdachte onder behandeling was in een psychiatrische instelling. Toen de behandeling werd afgesloten, is hij meteen opgepakt. De identiteit van de man was al langer bekend bij de politie.

Lees ook: Tien dieren dood na brandstichting in dierenverblijven Beekse Bergen: ‘Iedereen is verdrietig en verbijsterd’

Dinsdag wordt de man voorgeleid.

Twee koedoes en acht impala’s werden die donderdagochtend dood gevonden in hun verblijf. De brand woedde in de nacht van woensdag op donderdag op meerdere plekken. In twee buitenverblijven, van de cheeta’s en de nijlgaus (een antilope uit India), en in de stal van de koedoes en impala’s.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen