Dier van de week

Dier van de week: Larry

Print
Dier van de week: Larry

Larry. Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Kerkrade / Eygelshoven / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Brunssum / Schimmert / Hulsberg -

In Dierenbeschermingscentrum zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen van Dierenbeschermingscentrum Limburg er één in het zonnetje. Deze week is dat Larry, een super lief opaatje van ongeveer 12 jaar. Waarom hij niet meer is opgehaald door zijn baas is een raadsel.

Wie is Larry en waarom zit hij in het asiel?

„Larry is een kruising Jack Russell van ongeveer 12 jaar. Hij is even geleden op straat gevonden, zijn eigenaar is hem niet op komen halen en door het ontbreken van een chip is het ons ook niet gelukt om zijn baas op te sporen. Voor deze brave senior gaan we daarom op zoek naar een nieuw thuis.”

Wat voor thuis zoek je voor Larry?

„Larry is het zonnetje in het huis en hij heeft een ontzettend gemoedelijk karakter. Hij kan overweg met andere honden en kan bij kinderen vanaf een jaar of zes geplaatst worden. We merken dat hij soms wel even tijd nodig heeft om aan nieuwe mensen en situaties te wennen. Het is belangrijk dat hij hiervoor de tijd krijgt van zijn toekomstige baas. We weten zeker dat je nog een tijdje heel veel plezier met Larry kunt beleven.”

Zijn er aandachtspunten voor zijn toekomstige baas?

„Door zijn leeftijd is Larry geen hondje meer dat urenlange wandelingen kan maken en die uren achter elkaar speelt. Af en toe achter een balletje rennen en korte wandelingetjes vindt hij echter wel te gek.”

Kun jij hem dat bieden? Neem dan contact op met limburg@dierenbescherming.nl en kom kennismaken met Larry!

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →