De fiets als statement: Brian Megens uit Maastricht vond in ‘fixed gear biking’ een nieuwe passie

Print
De fiets als statement: Brian Megens uit Maastricht vond in ‘fixed gear biking’ een nieuwe passie

Brian Megens op zijn fixed gear bike. Afbeelding: Johannes Timmermans

Maastricht / Itteren -

Wielrennen is veel meer dan een sport, het is een levensstijl. Met je fiets kun je overal heen en kun je – belangrijker nog – je persoonlijkheid uitdragen. Of het nu gaat om het streven naar sportief succes, uitsteken boven de massa of het herbeleven van je jeugd. Voor Brian Megens uit Maastricht is ‘fixed gear biking’ een passie. „Veel gemoedelijker dan het traditionele wielrennen.”

Geen doorsnee man, geen doorsnee hobby. Brian Megens was top-jeugddarter, kickbokser en wielerprof, maar dat wereldje ging hem steeds meer tegenstaan. Na een universitaire studie in Maastricht vond hij in fixed gear biking een nieuwe passie, en zijn liefde voor de fiets terug.

„Een fixed gear bike heeft geen versnellingen en geen vrijloop. Op een wedstrijdfiets kun je alleen stoppen door het achterwiel te blokkeren. Ik heb over de hele wereld fixed gear-criteriums gereden in het Red Hook-wedstrijdcircuit. Veel gemoedelijker dan het traditionele wielrennen.”

Lees hier het hele verhaal van Brian en drie andere Limburgse fietsers.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen