De fiets als statement: bij Senna Feron uit Schimmert begon de passie voor het wielrennen in de fietszaak van haar vader

Print
De fiets als statement: bij Senna Feron uit Schimmert begon de passie voor het wielrennen in de fietszaak van haar vader

Senna Feron Afbeelding: Johannes Timmermans

Schimmert -

Wielrennen is veel meer dan een sport, het is een levensstijl. Met je fiets kun je overal heen en kun je – belangrijker nog – je persoonlijkheid uitdragen. Of het nu gaat om het streven naar sportief succes, uitsteken boven de massa of het herbeleven van je jeugd. Senna Feron uit Schimmert rijdt als debutante bij een profploeg tegen de grote namen. „Ik werk nog altijd in de zaak van mijn vader.”

Als debutante bij de profploeg Biehler Krush Pro Cycling rijdt de 24-jarige Feron tegen grote namen als Marianne Vos, Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten. Haar passie voor de fiets begon in de wielerzaak van haar vader Jos. Daar ontwikkelde ze haar oog voor de techniek en de esthetiek van de koersfiets.

„Ik werk nog altijd in de zaak van mijn vader, maar ik droom ervan ooit het niveau te halen van een Vos of Van der Breggen. Als kind was ik altijd tussen de fietsen te vinden. Op mijn zevende kreeg ik mijn eerste koersfietsje. De eerste wedstrijden gingen goed en dan wil je meer.”

Lees hier het hele verhaal van Senna en drie andere Limburgse fietsers.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen