De fiets als statement: de Roggelse Manon van de Ven verruilde haar renschoenen voor een wielrenfiets

Print
De fiets als statement: de Roggelse Manon van de Ven verruilde haar renschoenen voor een wielrenfiets

Manon van de Ven. Afbeelding: Johannes Timmermans

Roggel -

Wielrennen is veel meer dan een sport, het is een levensstijl. Met je fiets kun je overal heen en kun je – belangrijker nog – je persoonlijkheid uitdragen. Of het nu gaat om het streven naar sportief succes, uitsteken boven de massa of het herbeleven van je jeugd. De in Roggel geboren Manon is een heuse kilometervreter. Ze begon ooit met fietsen vanwege een blessure.

De in Roggel geboren Manon is een heuse kilometervreter. Als ze op haar Trek Émonda stapt, doet ze dat het liefst voor een tocht van honderden kilometers. Op de fiets naar Zweden (1300 kilometer in 8 dagen) of even op en neer van Zuid- naar Noord-Limburg (325 kilometer)? Geen probleem voor Manon, die ooit begon met fietsen toen ze vanwege een blessure haar voorbereiding op de Venloop gedwarsboomd zag.

„Fietsen beviel veel beter dan rennen. Je komt verder, haalt hogere snelheden. De rush die je voelt als je een beklimming hebt volbracht. Heerlijk. Ik rijd elk weekend en vaak over de Camerig in Vijlen. Mijn favoriete beklimming.”

Lees hier het hele verhaal van Manon en drie andere Limburgse fietsers.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen