‘Alcohol en de grens tussen ‘niks aan de hand en ‘een kater van hier tot Tokio’

Print
‘Alcohol en de grens tussen ‘niks aan de hand en ‘een kater van hier tot Tokio’

Afbeelding: De Limburger

Tegenwoordig drink ik graag een wijntje, maar toen ik net op stap ging, vond ik dat, en bier trouwens ook, smeriger dan smerig. Dan kom je als beginnend drinker al gauw uit bij (voor pubers nogal kostbare) mixdrankjes, die zo zoet zijn dat het glazuur van je tanden knalt.

Als ik uitging, betaalde ik een tientje in de plaatselijke discotheek in ruil voor drie muntjes. Je kon daar één mixdrankje mee kopen en daar moest je het dan de hele avond mee doen, minislokjes in een slakkentempo dus. Op zich was dat eigenlijk een voordeel, want die zoetigheid drinkt weg als limonade. Lekker, maar oh zo verraderlijk. Je kunt er héél makkelijk ongelooflijk dronken van worden.

Net als bij zo veel mensen verliepen de eerste jaren met alcohol alsnog, laten we zeggen, ietwat grillig. Het heeft even geduurd voordat ik had uitgevogeld bij welke inname mijn lichaam begint te protesteren. Later in mijn studententijd, toen bier en wijn ineens wel lekker waren, ging het wel eens mis. Een drankje teveel zit zo in je lijf als de avond lang is en de sfeer opperbest. Echt dronken? Dat was één keer en de details zal ik je besparen. Het was niet voor herhaling vatbaar en sindsdien verloopt het keurig. Al is het alleen maar omdat ik tegenwoordig wel goed weet waar de grens ligt tussen ‘niks aan de hand’ en ‘gegarandeerd een kater van hier tot Tokio’.

Maar goed, drankjes van toen dus, in dit artikel vind je ze terug. Een trip down memory lane. Leuk om nog eens terug te denken aan die tijd. Een collega houdt binnenkort een Passoa-jus-avond. Om dat gevoel van toen nog eens te ervaren. Dat klinkt als een superidee!

Proost, op een mooi weekend!

Het nieuwste exemplaar van L-magazine lees je hier

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen