Mkb kan tegemoetkoming vaste lasten aanvragen

Print
Mkb kan tegemoetkoming vaste lasten aanvragen

Afbeelding: ANP

Ondernemers in het mkb kunnen vanaf dinsdagochtend een tegemoetkoming in de vaste lasten aanvragen. De zogeheten TVL-regeling gaat dan van start, heeft staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken laten weten. De precieze ingangsdatum hing af van goedkeuring door de Europese Commissie.

Winkeliersbranchevereniging INretail is blij dat de regeling van start gaat, maar zegt teleurgesteld te zijn dat de retailsector een relatief laag percentage vaste lasten kan claimen. De overheid heeft dit voor de sector op 15 procent gezet. INretail stelt dat winkeliers echter vaste lasten hebben die hoger liggen. Zo zijn bij mode- en schoenenwinkels de vaste lasten een kwart van alle kosten.

De branchevereniging roept het kabinet op om de regeling aan te passen. „Ondernemers in de winkelstraten zijn zwaar gedupeerd door corona en verdienen een realistischer tegemoetkoming.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen