Cosmeticabedrijf Coty koopt zich in bij merk Kim Kardashian

Print
Cosmeticabedrijf Coty koopt zich in bij merk Kim Kardashian

Afbeelding: AFP

Het Amerikaanse cosmeticabedrijf Coty heeft een belang genomen in het schoonheidslabel van realityster Kim Kardashian. Het bedrijf koopt 20 procent van de aandelen van KKW voor een bedrag van 200 miljoen dollar.

De Britse zakenkrant Financial Times meldde voor de bekendmaking al dat Coty ook een optie had bedongen om een meerderheid van KKW in handen te krijgen.

Eerder werd bekend dat Kardashians partner voor haar schoonheidslijn, Seed Beauty, naar de rechter stapte vanwege de mogelijke deal tussen KKW en Coty. Seed wil niet dat handelsgeheimen aan Coty worden overgedaan als onderdeel van de overeenkomst. Volgens Seed zou Coty daarmee een oneerlijk concurrentievoordeel hebben. De kwestie had de onderhandelingen met Coty kunnen vertragen.

De mogelijke samenwerking tussen KKW en Coty komt slechts maanden nadat de cosmeticamaker een deal ter waarde van 600 miljoen dollar sloot met Kim Kardashians zus Kylie Jenner. Ook Seed heeft een deal met Jenner.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen