Restanten mondkapjes Elsloo leveren bijzonder cadeau op

Print
Restanten mondkapjes Elsloo leveren bijzonder cadeau op

V.l.n.r.: Jacqueline Römers, Jolanda Palmen en Sonja Thomassen. Afbeelding: Françoise Petersen

Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers / Geverik -

Na 5400 mondkapjes gemaakt te hebben zit het project Mondkapjesproductielijn Elsloo er op. Maar wat doe je met alle restanten? Ook daar hebben de dames iets op gevonden, want weggooien vinden ze nou eenmaal zonde.

Van de 5400 mondkapjes zijn er nog bijna 300 mondkapjes over. Deze schenken de dames aan het missiebureau in Roermond. „Ze gaan onderweg naar een plek waar ze op dit moment extreem hard nodig zijn: Brazilië. De missie heeft hier contacten met een weeshuizen”, vertelt Jacqueline Römers. Daarnaast gaan 14 van de 51 vrijwilligers zich nu inzetten voor stichting Harambee Beek. „Zij maken en verkopen onder andere kleurige vlaggenlijnen en tassen met Afrikaanse stoffen waarvan de opbrengst naar de opleiding van kinderen en jongeren in Kenia gaat.”

Hoed

Maar er is nog iets leuk bedacht. Initiatiefneemster van de mondkapjesproductielijn Sonja Thomassen is gek op hoeden. Om haar te verrassen heeft het team een speciale hoed laten maken van alle restanten, zoals lege klosjes, garen en band. Een van de jongste vrijwilligers, Catrien de Jong uit Geverik (22 jaar) tekende voor het ontwerp. „Ze heeft de opleiding Creatief Vakmanschap gevolgd in Boxtel en heeft zich gespecialiseerd in het ontwerpen van hoeden. Ze liep ook stage bij de bekende ontwerpster Awon Golding in Londen en gaat in het najaar haar eerste creatieve workshops geven in Geverik”, aldus Römers.

Maandag ontving Thomassen de creatief van alle leftovers. Daarmee kwam tevens een einde aan de mondkapjesproductielijn Elsloo.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen