Roermondenaar met 17 wikkels cocaïne in handbagage aangehouden op Eindhoven Airport

Print
Roermondenaar met 17 wikkels cocaïne in handbagage aangehouden op Eindhoven Airport

Afbeelding: Koninklijke Marechaussee/Facebook

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Zaterdag heeft de Koninklijke Marechaussee op Eindhoven Airport een 33-jarige man uit Roermond aangehouden op verdenking van drugssmokkel en witwassen.

Dat meldt de Koninklijke Marechaussee maandag. De man bleek in totaal 17 wikkels cocaïne in zijn handbagage te vervoeren. Hij wilde naar Spanje vertrekken vanaf Eindhoven Airport. Tijdens de veiligheidscontrole bleek de man naast de cocaïnewikkels ook nog een geldbedrag van ongeveer 4.500 euro in zijn handbagage te vervoeren.

Omdat de man niet kon verklaren hoe hij aan dat geld kwam, is hij aangehouden voor witwassen en drugssmokkel. Het geld en de drugs zijn in beslag genomen.

De Roermondenaar reisde samen met een 30-jarige man zonder vaste woonplaats. In zijn bagage werd 6.000 euro aangetroffen waar geen aannemelijke verklaring over kon worden afgegeven. Ook zijn geld is, in afwachting van verder onderzoek door de Marechaussee in Eindhoven, in beslag genomen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen