VVV past seizoenkaartbeleid aan, geen tegemoetkoming meer voor nieuwe kopers

Print
VVV past seizoenkaartbeleid aan, geen tegemoetkoming meer voor nieuwe kopers

Afbeelding: Pro Shots/Joep Leenen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Supporters van VVV-Venlo die al in een vroeg stadium een seizoenkaart hebben aangeschaft, houden recht op een tegemoetkomingsregeling als ze wedstrijden niet kunnen bezoeken vanwege maatregelen rond het coronavirus. Voor fans die na 25 juni een seizoenkaart kochten, geldt die regel niet.

VVV heeft dat maandag besloten naar aanleiding van de laatste persconferentie van premier Mark Rutte, die vorige week zei dat vanaf 1 september bij sportwedstrijden publiek deels weer welkom is. Eerder werd er nog van uitgegaan dat voetballen met publiek sowieso de eerstkomende maanden nog niet mogelijk zou zijn.

Trouwste fans

Nu de situatie is veranderd, vindt VVV het redelijk de trouwste fans een streepje voor te geven. „De mensen die nu een seizoenkaart aanschaffen, hebben immers meer kennis en achtergrondinformatie en kunnen nu veel beter inschatten hoe groot de kans is dat ze aanwezig kunnen zijn bij de thuiswedstrijden met ingang van de competitiestart”, zegt Marco Bogers, algemeen directeur van de club.

„Tegenover die relatieve zekerheid staat het vervallen van de tegemoetkomingsregeling. Aan de ene kant meer zekerheid, aan de andere kant wat meer risico. Dat is wél zo fair richting de mensen die meteen vanaf de start van de verkoop een seizoenkaart hebben aangeschaft. Voor die mensen blijft de tegemoetkomingsregeling onveranderd van kracht.”