Vrijwilligers Muziekgieterij maken binnenstad schoon

Print
Vrijwilligers Muziekgieterij maken binnenstad schoon

Geen kaartverkoop of horeca, maar stadsschoonmaak voor de Muziekgieterij-vrijwilligers. Afbeelding: Harry Heuts

Maastricht -

Binnen de kortste keren hadden ze twaalf zakken vol. Dertien vrijwilligers van de Muziekgieterij in Maastricht hebben zondag zwerfvuil opgehaald in de binnenstad. Normaal werken ze bij de entree en achter de bar tijdens concerten in de Muziekgieterij, maar omdat er met de huidige coronamaatregelen nog steeds bijna geen concerten kunnen plaatsvinden, werd er een alternatief bedacht om samen iets nuttigs te doen voor de stad. Samen met het Centrum voor Natuur- en Milieu Educatie werd een PickItUp-actie georganiseerd.

Hybride concerten

Donderdag start de Muziekgieterij met hybride concerten met een beperkt aantal fans in de zaal en de mogelijkheid om het concert als livestream te beleven. Rick de Leeuw trapt af.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen