De Katers wagen zich niet aan carnaval in Holtum

Print
De Katers wagen zich niet aan carnaval in Holtum

Beeld van carnaval in Holtum in 2016. Afbeelding: archief De Limburger

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Carnavalsvereniging De Katers blazen heel het komende carnavalsseizoen 2020-2021 volledig af in Holtum vanwege alle onzekerheden rond het coronavirus.

„Geen nieuw prinsenpaar, geen mansluujzitting, geen prinsuitroepen of prinsenrecepties, geen Katerblaad, geen seniorenmiddag. Het zal voor de trouwe vastelaovendvierder hard binnenkomen”, zo melden De Katers.

De vereniging heeft het over ‘een moeilijk besluit’ dat is genomen na in conclaaf te zijn gegaan met de Bond van Carnavalsverenigingen in Limburg (BCL) over wat wijs is.

Gezondheid

De Katers vinden dat er nog te veel onzeker is over de vraag in hoeverre het coronavirus onder controle is. „Het kan en mag niet zo zijn dat een prachtig feest zoals de Holtumse carnaval de gezondheid van onze inwoners in gevaar brengt”, vindt het bestuur.

De vereniging realiseert zich dat ze verantwoordelijk kan worden gehouden bij een mogelijke nieuwe virusuitbraak door een van haar evenementen. Dat risico willen De Katers niet lopen.

Problemen

Ook verwacht de vereniging veel problemen bij het aanvragen van vergunningen voor festiviteiten, als ervoor gekozen zou worden wel feest te vieren. „Dan zullen we ons moeten houden aan de vele regels en richtlijnen, waardoor een feest met veel aanwezigen niet of nauwelijks mogelijk is”, verwacht het bestuur.

Daarbij denken De Katers dat het niet correct is om in deze moeilijke tijd een beroep te doen op lokale bedrijven voor sponsorgelden. Zonder die inkomsten is een goed carnavalsseizoen in het Katerrijk niet mogelijk.

De Katers willen bekijken of er rond de carnavalsdagen zelf wel nog iets mogelijk is aan festiviteiten, afhankelijk van de dan geldende situatie rond corona.