Vrouw in nachtkleding richt vernielingen aan bij school

Print

Video: WeertdeGekste

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Een vrouw in nachtkleding heeft maandagavond vernielingen aangericht bij het schoolgebouw van Het Kwadrant in Weert.

Rond kwart voor elf troffen een beveiliger en agenten bij de school de vernielzuchtige vrouw aan. Bij de hoofdingang waren de ruiten door middel van een spade ingeslagen. Even verderop had de vrouw gepoogd om op een standbeeld glitterverf te spuiten. Ook had ze een klein vuurtje gestookt. De brandweer werd gealarmeerd om een controle uit te voeren, maar de brandschade viel mee. Dat meldt WeertdeGekste.

Toen agenten in gesprek gingen met de vrouw, gooide ze haar telefoon weg. De vrouw werd in de boeien geslagen en eenmaal bij de politiebus begon ze liedjes te zingen en schreeuwde ze Engelse leuzen. De vrouw is meegenomen voor nader onderzoek.

Medewerkers en directie van de middelbare school wisten niet wat ze zagen toen ze arriveerden om poolshoogte te nemen. Men begon meteen met puin ruimen en een glaszetter werd ingeschakeld om de hoofdingang provisorisch te dichten.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen