Vrouw in nachtkleding richt vernielingen aan bij school

Print

Video: WeertdeGekste

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Een vrouw in nachtkleding heeft maandagavond vernielingen aangericht bij het schoolgebouw van Het Kwadrant in Weert.

Rond kwart voor elf troffen een beveiliger en agenten bij de school de vernielzuchtige vrouw aan. Bij de hoofdingang waren de ruiten door middel van een spade ingeslagen. Even verderop had de vrouw gepoogd om op een standbeeld glitterverf te spuiten. Ook had ze een klein vuurtje gestookt. De brandweer werd gealarmeerd om een controle uit te voeren, maar de brandschade viel mee. Dat meldt WeertdeGekste.

Toen agenten in gesprek gingen met de vrouw, gooide ze haar telefoon weg. De vrouw werd in de boeien geslagen en eenmaal bij de politiebus begon ze liedjes te zingen en schreeuwde ze Engelse leuzen. De vrouw is meegenomen voor nader onderzoek.

Medewerkers en directie van de middelbare school wisten niet wat ze zagen toen ze arriveerden om poolshoogte te nemen. Men begon meteen met puin ruimen en een glaszetter werd ingeschakeld om de hoofdingang provisorisch te dichten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen