‘Gemeenten dreigen rekening coronacrisis bij burger te leggen’

Print
‘Gemeenten dreigen rekening coronacrisis bij burger te leggen’

Afbeelding: Getty Images/EyeEm

Gemeenten zijn door de coronacrisis financieel in zwaar weer beland en dreigen de rekening door hogere belastingen bij de burger te leggen.

Daarnaast wordt er mogelijk gesnoeid in de dienstverlening, meldt De Telegraaf. Ruim honderd gemeenten trekken aan de bel omdat het water ze aan de lippen staat. In een brandbrief aan de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en Tweede Kamerleden stellen zij dat er snel een structurele oplossing moet komen.

De VNG herkent de problemen. „De financiële positie van gemeenten was al nooit goed, maar is door de coronacrisis nog meer verslechterd”, zegt een woordvoerster.

Minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) laat in een reactie weten dat ze de financiële gevolgen van de crisis in beeld probeert te krijgen. „De komende periode blijf ik met de gemeenten in gesprek. We willen samen voorkomen dat gemeenten hun dienstverlening aan inwoners niet goed kunnen uitvoeren.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen