Ouders Dutroux-slachtoffer Julie raken laatste aandenken aan dochter kwijt bij inbraak

Print
Ouders Dutroux-slachtoffer Julie raken laatste aandenken aan dochter kwijt bij inbraak

Een deel van de schakelketting. Afbeelding: Facebook Jean-Denis Lejeune/Belga

De ouders van Dutroux-slachtoffer Julie Lejeune hebben een oproep gedaan in de hoop de laatste aandenkens aan hun dochter terug te vinden. Tijdens een inbraak werd het doopjuweel van Julie gestolen en een medaillon met een foto. ,,Dit is alles wat we nog hadden van haar”, zegt vader Jean-Denis Lejeune.

Vrijdagavond werd in Jemeppe, in de buurt van Luik, ingebroken in het appartement van Louisa Albert, de moeder van Julie. De dieven doorzochten onder meer de slaapkamer waar de vrouw de laatste aandenkens aan haar dochter bewaarde. ,,We waren donderdagavond op vakantie vertrokken”, vertelde Louisa aan Belgische media. ,,Vrijdag hoorden we via een buurman van de inbraak.”

De familie keerde meteen terug naar huis en ontdekte al snel dat twee belangrijke objecten weg waren: een ketting waarin Julie’s naam en geboortedatum gegraveerd zijn (29 november 1987), en een medaillon met een foto van Julie ten tijde van haar verdwijning. ,,Ze hebben een grote sentimentele waarde voor mij”, vertelt Julie tegen de Belgische krantengroep Sudpresse. ,,Ik hoopte ze na te laten aan mijn zoon en kleindochter.”

Oproep op Facebook

Vader Jean-Denis Lejeune lanceerde een oproep op Facebook in de hoop de gestolen spullen terug te vinden. ,,Als iemand informatie heeft... dit is alles wat ons nog rest van Julie. Alvast bedankt”, postte hij op Facebook.

Julie Lejeune werd op 24 juni 1995 ontvoerd in Grâce-Hollogne, samen met haar vriendinnetje Mélissa Russo. De meisjes van 8 jaar oud hadden net nog op een brug over de snelweg naar de auto’s staan zwaaien. Op 17 augustus 1996 werden hun lichamen teruggevonden in de tuin van Dutroux’ vrouw Michelle Martin. De meisjes leefden na hun ontvoering wellicht nog maandenlang in gevangenschap.