Oud-journalist Jan Ros op 95-jarige leeftijd overleden

Print
Oud-journalist Jan Ros op 95-jarige leeftijd overleden

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Posterholt / Vlodrop / Montfort / Melick / Herkenbosch / Sint Odiliënberg / Paarlo / Reutje / Reuver / Beesel -

Jan Ros, voormalig journalist van onder meer het Limburgs Dagblad, is op 28 juni op 95-jarige leeftijd overleden in Roermond.

De in Alkmaar geboren Ros was zo’n veertig jaar werkzaam in de journalistiek en schreef voor onder meer de Haagsche Courant en het Noordhollands Dagblad, alvorens hij de overstap maakte naar het Limburgs Dagblad in Heerlen.

Ros was een journalist van het zuiverste soort, altijd jagend op nieuws. Zo luisterde hij volgens oud-collega Sante Brun steevast de radio van de politie af, zodat hij als eerste ter plaatse kon zijn als er iets gebeurde.

Waarnemend hoofdredacteur

Na zo’n vijftien jaar bij het Limburgs Dagblad te hebben gewerkt in verschillende functies, onder meer als chef van de nieuwsdienst en waarnemend hoofdredacteur, ging Ros met de vut. Hij woonde jarenlang in Sint Odiliënberg, en verhuisde later naar Reuver.

Op 3 juli is de uitvaartdienst in Sint Odiliënberg.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen