Den Haag/Eindhoven

Kabinet investeert 20 miljoen om bedrijf in Nederland te houden

Print
Kabinet investeert 20 miljoen om bedrijf in Nederland te houden

Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken). Afbeelding: ANP

Het kabinet investeert 20 miljoen euro in de vorm van een lening in de snel groeiende jonge onderneming Smart Photonics in Eindhoven.

Daarmee moet worden voorkomen dat het bedrijf uit Nederland vertrekt. Dat schrijft staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) in een brief aan de Tweede Kamer.

Smart Photonics is onderdeel van brainportregio Eindhoven, waarvan de ontwikkeling een speerpunt is van het kabinet. Daarbij wordt extra ingezet op de ontwikkeling van de fotonica-industrie.

Smart Photonics is op zoek naar geld om haar productiecapaciteit uit te breiden. Vanuit het buitenland was veel interesse om geld in het bedrijf te stoppen. Om de onderneming voor Nederland te behouden, investeert het kabinet in het bedrijf, aldus Keijzer. In totaal wordt 35 tot 40 miljoen euro in het bedrijf geïnvesteerd door een Nederlands consortium.

De technologie van Smart Photonics zal helpen chips te ontwikkelen voor een nieuwe generatie toepassingen op het gebied van communicatie en precieze sensoren in onder meer telecom, medische apparatuur en gezondheidszorg, vervoer en industriële processen, verwacht Economische Zaken.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen