Kamerleden hebben geen tijd voor videoconferentie in Heuvelland over vluchtelingen

Print
Kamerleden hebben geen tijd voor videoconferentie in Heuvelland over vluchtelingen

Afbeelding: campagne Vluchtelingenkinderen

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem -

Niet één Kamerlid had dinsdag tijd om deel te nemen aan een videoconferentie die enkele werkgroepen uit het Heuvelland hadden belegd over vluchtelingenkinderen in Griekse opvangkampen.

Initiatiefnemer Jos Smeets van de Vredeswerkgroep Valkenburg had verschillende Kamerleden uitgenodigd voor dat digitale overleg, maar kreeg overal nul op het rekest. „Er was gelijktijdig een vergadering in Den Haag. Die ging blijkbaar voor.”

Overtuigen

De werkgroepen hadden de Haagse politici nogmaals willen overtuigen van de noodzaak om kinderen uit de overvolle kampen in Griekenland naar Nederland te halen. Diverse gemeenten in de regio hebben daar moties over aangenomen, waaronder Valkenburg en Gulpen-Wittem.

Lees ook: Unanieme steun voor motie vluchtelingenkinderen

Martin Vegter van Defence for Children en Femke de Vries van Vluchtelingenwerk Nederland namen wel deel aan het overleg. Zij vertelden nogmaals onder welke erbarmelijke omstandigheden de kinderen in de Griekse kampen leven.

Signaal

Hoewel de Haagse politici het zelf lieten afweten, werd besloten om toch nog een bericht naar de Kamerfracties te sturen, in de hoop dat zij dat signaal uit Zuid-Limburg oppakken. Donderdag vergadert de Kamer opnieuw over de kwestie op basis van een motie die de SP heeft ingediend.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen