Collecte goede doelen in Venray definitief van de baan

© ING Image

De collecteweek voor en door zestien landelijke goede doelen in Venray gaat dit jaar niet door. Dit geldt ook voor de meeste kerkdorpen.

Redactie

Als gevolg van de corona-uitbraak werd de gezamenlijke collecte in april gecanceld en verplaatst naar september. De organisatie vreest echter dat veel vrijwilligers uit angst voor besmetting zullen afhaken, en wil ook geen druk op hen uitoefenen. De meeste collectanten behoren vanwege hun leeftijd tot de risicogroep. Daarnaast wordt de situatie rondom de steeds veranderende regelgeving onzeker genoemd. ‘Er is een reële kans dat we alsnog worden teruggefloten’, staat in een verklaring van het stichtingsbestuur. Ook wordt er rekening gehouden met een lagere opbrengst als er een economische crisis komt.

Goede Doelen Venray organiseert de gezamenlijke collecte in Venray. In 2019 haalden driehonderd vrijwilligers een totaalbedrag van 77.000 euro op.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal