Controle hondenbelasting in gemeenten Venlo en Beesel

Print
Controle hondenbelasting in gemeenten Venlo en Beesel

Afbeelding: ING Image

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Reuver / Beesel -

Controleurs van BsGW gaan vanaf 1 juli in de gemeenten Venlo en Beesel huis-aan-huis controleren op het bezit van honden.

Iedereen die één of meer honden houdt, is automatisch belastingplichtig en wettelijk verplicht hiervan aangifte te doen. De controleurs bellen bij inwoners aan om het hondenbezit te inventariseren. Zij kunnen zich legitimeren. De hoogte van de belastingaanslag wordt bepaald door aantal honden op een adres. Venlonaren betalen voor één hond 85,46 euro en bij twee of meer honden 128,28 euro per hond per jaar. In Beesel zijn de tarieven respectievelijk 40 en 55 euro. Als een hond wordt aangetroffen waarvoor geen belasting wordt betaald, kan aan de eigenaar een bestuurlijke boete worden opgelegd.

Honden kunnen aan- en afgemeld worden op de website van BsGW. Inwoners die geen internet hebben, kunnen bellen met 088-8420420.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen