Zonneweide Griendtsveen stapje dichterbij

Print
Zonneweide Griendtsveen stapje dichterbij

Feestelijke aftrap van de samenwerking tussen zonneweide Griendtsveen en Energietuinen Nederland. Afbeelding: Jack Tillmanns

Griendtsveen -

Een zonnepark dat past in het landschap en dat gecombineerd wordt met recreatie, natuur en educatie. Dit plan voor het vroegere sportpark van Griendtsveen is weer een stapje dichterbij gekomen.

De Wiek 2.o en Reindonk Energie, initiatiefnemers van de 5.000 panelen tellende zonneweide die naar verwachting meer dan genoeg energie zal opwekken voor heel Griendtsveen, zijn in zee gegaan met Energietuinen Nederland. Dit is een project waarmee natuur- en milieufederaties willen aantonen dat het opwekken van duurzame energie niet alleen mooi kan zijn, maar ook samen kan gaan met natuur en recreatie.

Zonneweide ’t Veen in Griendtsveen wordt de eerste ietwat kleinere partner van dit project, waarmee verder de aanleg van drie grote energietuinen in Drenthe, Overijssel en Utrecht zijn gemoeid. Griendtsveen is voor Energietuinen Nederland interessant, omdat hier functies als een dagbesteding, kleinschalige voedselproductie en een zonneveld worden gecombineerd.

De oude kantine en de parkeerplaats van het oude sportpark worden immers gebruikt voor groene dagbesteding. Bedoeling is onder meer dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de zonneweide onder begeleiding beheren en dat ouderen er hun eigen maaltijden bereiden met groenten uit de tuin.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen