Zonneweide Griendtsveen stapje dichterbij

Print
Zonneweide Griendtsveen stapje dichterbij

Feestelijke aftrap van de samenwerking tussen zonneweide Griendtsveen en Energietuinen Nederland. Afbeelding: Jack Tillmanns

Griendtsveen -

Een zonnepark dat past in het landschap en dat gecombineerd wordt met recreatie, natuur en educatie. Dit plan voor het vroegere sportpark van Griendtsveen is weer een stapje dichterbij gekomen.

De Wiek 2.o en Reindonk Energie, initiatiefnemers van de 5.000 panelen tellende zonneweide die naar verwachting meer dan genoeg energie zal opwekken voor heel Griendtsveen, zijn in zee gegaan met Energietuinen Nederland. Dit is een project waarmee natuur- en milieufederaties willen aantonen dat het opwekken van duurzame energie niet alleen mooi kan zijn, maar ook samen kan gaan met natuur en recreatie.

Zonneweide ’t Veen in Griendtsveen wordt de eerste ietwat kleinere partner van dit project, waarmee verder de aanleg van drie grote energietuinen in Drenthe, Overijssel en Utrecht zijn gemoeid. Griendtsveen is voor Energietuinen Nederland interessant, omdat hier functies als een dagbesteding, kleinschalige voedselproductie en een zonneveld worden gecombineerd.

De oude kantine en de parkeerplaats van het oude sportpark worden immers gebruikt voor groene dagbesteding. Bedoeling is onder meer dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de zonneweide onder begeleiding beheren en dat ouderen er hun eigen maaltijden bereiden met groenten uit de tuin.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen