Natuurmonumenten wil meeliften met bosontwikkeling gemeente Weert

Print
Natuurmonumenten wil meeliften met bosontwikkeling gemeente Weert

De Laurabossen in natuurgebied Kempen-Broek. Afbeelding: archief John Peters

Weert -

Behalve de twintig hectare natuur en bos die Natuurmonumenten in opdracht van de gemeente Weert aan gaat leggen, wil de milieuorganisatie nog eens tweeëntwintig hectare bos zelf aanplanten.

De gemeente Weert schakelde Natuurmonumenten in maart dit jaar in om in totaal twintig hectare bos aan te leggen. De gemeente wil daarmee haar areaal bos en natuur flink uitbreiden.

De natuurorganisatie wil nu bij de procedure meeliften voor de aanleg van eigen bos en natuur. Daarbij gaat het om in totaal tweeëntwintig hectare bij de Laurabossen, bij Stramprooierbroek en op de plek van het voormalige hondenoefenterrein aan de Vetpeelweg.

De gemeente heeft er niks op tegen dat Natuurmonumenten meelift. Extra kosten van onderzoek zijn wel voor eigen rekening, aldus de gemeente.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen